Nyhedsbrev november 2014

Det skete i oktober måned

1. oktober

Så har vi også filmet Kastbjerg Kirke. Kastbjerg Kirke er den sidste af Bodil Hindsholms kirker, så nu mangler vi blot at få redigeret de 3 kirker.

6., 8. og 20. oktober

Efter 3 besøg er det nu endeligt lykkedes, at få de sidste lydoptagelser. Vi fik også afleveret dvd’en med laugene.

16. oktober

3. gang er lykkens gang. Efter at have udsat optagelserne 2 gange, pga. begravelse i kirken, fik vi endelig lavet optagelserne i Sødring Kirke.

Kirken er veludstyret med kalkmalerier, og Uffe Klausen kunne fortælle en masse om disse og kirkens øvrige inventar.

Vi har set både Råby og Sødring Kirke filmene i klubben, så nu mangler vi blot en godkendelse fra Uffe Klausen.

Hvis du ikke så filmene, da vi gennemså dem i klubben, så vil jeg anbefale dig at møde op til godkendelsen. Der er mange interessante klip i begge film.

22. oktober

Randers Klosterkirke.

Som alle de andre kirker, fik vi også her mange interessante oplysninger og klip.

Det var oprindeligt meningen, at Randers Klosterkirke skulle være på dvd 11, sammen med Råby og Sødring kirker, men da Råby Kirke varer 53 minutter og Sødring Kirke 40 minutter er vi nødsaget til at flytte Klosterkirken over på dvd 8 sammen med Tvede, Linde og Mellerup kirker.

Dvd 8 bliver herved på samlet 80 minutter, og dvd 11 på 93 minutter.

Jyllandsstævne 2014

26. oktober

Lidt færre end normalt deltog i dette års Jyllandsstævne som Odenseklubben stod for, måske den lange køretur til Odense var årsag til dette. Vi var 8. fra vores klub som deltog i arrangementet, og vi deltog med 3. konkurrencefilm, der skulle have været 4. men Ole’s film blev desværre disket fordi der var en fejl på den så den ikke kunne afspilles korrekt, jeg er sikker på Ole vender tilbage med filmen næste år.

Vi startede dagen i Odense med et rundstykke og en kop kaffe, hvorefter vi gik i biografen for at se de første af de 26 film der var tilmeldt konkurrencen. Godt middag trakterede klubben os med gryderet med kartoffelmos, et lille tibageskridt fra menuen året før ( klappe klappe os selv på skulderen ) herefter var der igen biograf med de resterende film. Så var der kaffebord med dagmartærte og en del snak om filmene. Efter kaffen stod formandinden Kirsten Beyer for præmieceremonien hvor der  som sædvanlig var præmie til den nye Jyllandsmester, nr.  2 og 3 plus 2. stk. diplomer, og så selvfølgelig den vigtigste præmie nemlig publikumspræmien.  Odenseklubben havde lagt et ekstra punkt ind i programmet – evaluering af dagen, det skulle de nok ikke have gjort, da det førte til en del brok omkring dommere og regler, det var lidt øv med sådan en afslutning på det ellers veltilrettelagt stævne ( tror de havde håbet på lidt ros for afviklingen af stævnet, men mon ikke de forskellige formænd har takket for et godt stævne – det håber jeg )

De 26 film var alt mulig fra feriefilm til trickfilm, og som sædvanlig en umulig opgave for dommerne at bedømme dem ens, det var også nogle meget korte kommentarer de havde givet de forskellige film, jeg kunne godt have tænkt mig at høre dommernes samlede vudering af filmene.
som skrevet var der lidt brok over dommerne, tre ”proffesionelle” uha – uha så blev regel nr. 17 overtrådt, der må kun være en prof.
En af de andre formænd benyttede også lejligheden til at rette kritik mod Pouls film ”Titanic” som han mente overtrådt reglen om stilbilleder tror jeg nok. Regelrytteri - Pouls film var flot lavet med en super lydside, derimod indeholdt hans egen konkurrencefilm mange minutter fra et klokkestøberi, noget han må have fundet på nettet – uha der må jo kun være 20 % ”grabbet” film, og hvad med tilladelsen fra producenten ??.

Vinderfilmen blev  ”Mariaklokken”  af Jørn jensen  fra Odense. En film om støbningen af en kirkeklokke og ophængningen af den i klokketårnet.

Andenpladsen gik til  ”Cyklede penge ind til syge børn”  af Palle Hansen fra Århus. En film om en mand der cyklede frygtelig mange kilometer for at samle penge ind til børnene.

Tredjepladsen gik til  ”Min hængekøje ” af Peter Bærendsen fra Odense. En film om en mand i en hængekøje der falder i søvn og drømmer om de mange dyr der besøger haven.

Publikumspræmien gik også til filmen ” Min hængekøje ”

Vi deltog med filmen ”Min slægt” af Jan,  ”Titanic” af Poul og klubfilmen ”Klar til optagelse”

Næste års stævne bliver afholdt i Århus hos Videoklubben Klostergade og der skulle vi gerne have flere film med, så vi kan få den flotte pokal hjem hvor den hører til.                                          Jørgen

Det sker i november måned

Så skal vi filme Kærby Kirke.

Som sædvanligt, mødes vi ved kirken kl. 9.

Klik på foto for at finde vej.