Nyhedsbrev april 2015

Det skete i marts måned

19. marts

Jan Berrig havde sammen med Hans Hundborg strikket en interessant klubaften sammen.

Der blev udelt opgaver til alle. Ingen medlemmer blev glemt.

Der skulle optages en direkte udsendelse på 28 minutter med filmindslag m.m.

Jan var studievært og Hans var gæst. Emnet var månedens billeder som Hans har en del optagelser af.

Der blev bygget et studie og alt udstyr havde Jan fundet frem før vi kom, så vi hurtigt kunne komme i gang.

Opstilling og tilslutning af ledninger m.m startede efter min mening i lidt kaos og forvirring. med kamera indstilling og tilslutning af ledninger.

Mange havde ikke prøvet de opgaver de blev sat til og det var også meningen så det ikke kun er de samme der bruger udstyret hver gang.

Men efterhånden fik vi det til at fungerer og begyndte optagelserne.

Det viste sig at både lyd og billede optagelserne fungerede fint og trods nogle fejl med kameraindstilling og  overgange i billede mixeren

Alligevel blev der lavet en udsendelse og som vi kan lære af ,så på den igen med sådan en aften.

Det blev sent Vi forlod først klublokalet. ca.kl. 23.15

Denne form for optagelse er ikke noget man bare gør trods Jan og Hans Hundborgs grundige forberedelse.

Poul Erik lavede bag kamera optagelser og jeg tror at han og Hans sammen,  strikker en sjov og lærerig film sammen.

Hvad lærte vi af denne aften?

Vi skal starte noget før og have bedre tjek på kameragang ,lyd og dvd film indslag.

En sjov og super aften hvor alle deltog med godt humør.

26. marts

26 marts havde vi gennemsyn af 3 kirkefilm som blev godkendt.

Da de skal være på samme dvd som nu kan gå i produktion til stor glæde for alle ikke mindst kasseren.

Det sker i april måned

Torsdag den 16 April skal vi på besøg i Puk Studiet ved Gjerlev.

Der vil være en rundvisning i studiet og efterfølgende lidt mad.

Rundvisningen starter kl. 19.00.

Det hele er gratis.

( Der er ingen møde i vores lokale denne aften )

Adressen på Puk Studiet er: Kærbyvej 65 Gjerlev.

Drej ved skiltet til Puk Studiet og kør ca. 2.5 km. ud af grusvejen,

så kommer man til studiet.

Sørg selv for eventuel samkørsel der ud.

Jeg skal have tilmelding så vi ved hvor mange der kommer

Senest den.13. April.

På min mailadresse : post.til.jorgen@gmail.com

Eller på tlf. 50 42 52 41

Jørgen

Gode programmer, links m.m.

Videopad

Hvis nogen er interesseret i Videopad redigerings programmet er her adressen for download. I søgemenuen for google, eller andet søgeprogram, skrives blot videopad, og der kommer en download menu frem, her følges proceduren for download og installations filen bliver hentet ind i mappen overførsler. Herfra installeres programmet, pas på de extra filer der følger med, hvis man ikke er interesseret i dem.

Hans Hundborg.

Interessante hjemmesider.

Her er en hjemmesider som jeg selv har besøgt meget.

www.dr.dk/bonanza

Her kan du gense og høre rigtig meget godt fra Danmarks Radio.

Prøv at skrive ”randers” i søgefeltet under ”Søg i Bonanza”.

Her får du så 25 hint om Randers.

Prøv at skrive et årstal. Eks. 1940.

Flemming Ørnbøll.

dansk filmskat.jpghttp://www.danskfilmskat.dk/
Stream dine danske klassikere når du vil.
Nordisk Film har startet en ny streamingtjeneste - Dansk Filmskat.
Tjenesten viser udelukkende danske film fra år 1931 og frem. For på trods af de mange år bag sig, har Egon Olsen og resten af filmbanderne stadig en helt særlig plads i danskernes hjerter.
Den første måned er gratis.

Jørgen Rasmussen.