Nyhedsbrev maj 2015

Det skete i april måned

16. april

Torsdag den 16 april besøgte klubben det legendariske studie Pukstudiet i Gjerlev.

John Berrig havde lavet en gryderet al Gammel Estrup, som desværre ikke blev spist op.

ikke fordi man ikke kunne lide den tværtimod, alle var stop mætte da man forlod boret for at se de 3 studier.

først kikkede man ind i hotel lejlighederne og vi besøgte den lejlighed hvor Elton John Overnattede i puk studiet.

derefter gik turen til studie 3 som er et studie der finpudser lyden inden den udkommer.

tilbage i hovedbygningen efter en lille havevandring i Parken som omkredser studierne, og som er en friplads for musikerne når de gæster studiet, fik vi først studie 1 af se.

det er et analog studie, med mange knapper. Leif talte og måtte havde lommeregneren frem for at få bekræftet tallene, de 64 rækker/kanaler havde hver 129 knapper i alt uden mitterkonsolden som er på 24 spor ud er der alene 8256 knapper, så samlet bliver det ca. 10.000 knapper som mixer manden lejer med under indspilningerne.

vi gik vider til et lokale som indeholdt gammelt udstyr, og her så vi blandt andet de 24 spors båndoptager man engang brugte, og som skal bruges hvis man vil afvikle de gamle bånd der gemmer sig i skattekammeret på studiet.

vider kom vi til studie 2 som er det nyeste i udstyr, men som er det ældste i studiet, det var blandt andet her Kim Larsen indspillede sin første plade.

John havde taget sin eget lille digitale mixer med så vi kunne se noget af det som en ny digital mixer kan, en sådan var installeret i studie 2.

derudover gav et medlem en lille trommesolo og John spillede på sin bas så vi kunne se redigeringen af lyd, den bliver på en pc er redigeret ligesom i redigerings programmerne til video. viklet gør det både nærmere men også hurtigere og mere præcis i dag, end dengang man brugte en 24 spors båndoptager.

vi sluttede selvfølgeligt af med kaffe og kage som vi plejer, og her fortalte John om historien om pukstudiet.  det var en interessant aften, og den kunne godt havde været længere, men der er langt hjem fra studiet som ligger langt fra alfavej.

tak til John for fremvisningen og den gode mad.

23. april

Torsdag den 23 april havde vi lyd optagelse med Boom Mikrofon , indbygget + håndholdt.

Flere prøvede hvor svært det er at stå med Bom stangen og holde over Jan og Hans Hundborg.

Jan havde en lydoptager som han havde fundet på nette og købt hjem fra USA.

Den kun optage4 spor på kort og var sat op stativet med kameraet oven på.

Der var stor forskel på lyden og den var super med Bomstang mikrofonen.

30. april

Vi havde opstillet klubbens kran og Jans private kran.

Meningen var så, at lave en optagelse af en person som kom gående ind i lokalet og bevæge sig forbi kranen.

Kranerne skulle som udgangspunkt starte ved gulvet, bevæge sig vandret, og slutte ved loftet, samtidigt skulle kameraet følge personen.

Vi var flere som forsøgte at betjene kranen, men blev hurtigt enige om, at det kræver 2 personer. En til at betjene kranens bevægelse, og en til at betjene kameraets bevægelse.

Det sker i maj måned

20. maj

Dvd 8 har i lang tid været færdig, bortset fra en lille indtalingsfejl på Mellerup Kirke. Jeg har siden vi havde gennemsyn og godkendelse af Mellerup kirke, forsøgt at få en dato hvor vi kan rette denne indtaling.

Der har været planlagt flere datoer, men der er altid kommet noget i vejen fra præstens side.

Nu prøver jeg så igen den 20 maj. Da det kun drejer som om en lydoptagelse, så klarer jeg det selv.

Gode programmer, links m.m.

Dvd 9 Udbyneder, Kastbjerg og Havndal.

Vi har fået bestilling på 100 stk. dvd og en kort præsentationsfilm til kirkernes hjemmeside.

Produktionen er sat i gang, og vi forventer at kunne levere dem i maj måned.

Interessante hjemmesider.

Her er en hjemmesider som jeg selv har besøgt meget.

www.dr.dk/bonanza

Her kan du gense og høre rigtig meget godt fra Danmarks Radio.

Prøv at skrive ”randers” i søgefeltet under ”Søg i Bonanza”.

Her får du så 25 hint om Randers.

Prøv at skrive et årstal. Eks. 1940.

Flemming Ørnbøll.

dansk filmskat.jpghttp://www.danskfilmskat.dk/
Stream dine danske klassikere når du vil.
Nordisk Film har startet en ny streamingtjeneste - Dansk Filmskat.
Tjenesten viser udelukkende danske film fra år 1931 og frem. For på trods af de mange år bag sig, har Egon Olsen og resten af filmbanderne stadig en helt særlig plads i danskernes hjerter.
Den første måned er gratis.

Jørgen Rasmussen.

cid:image015.jpg@01D083F1.8B651940En anden interessant hjemmeside er Mediestream.

Her kan du få adgang til både Radioudsendelser, TV, reklamefilm og som noget nyt også aviser.

Du kan starte her: http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/

Du kan gå direkte til Avisdigitalisering her: http://blog.avisdigitalisering.dk/